Herstel schade na aardbeving Groningen

Peter Knol Bouwbedrijf B.V. is in de stad Groningen en omstreken gespecialiseerd in het herstellen van aardbevingsschade, maar misschien nog wel belangrijker in de kwetsbare provincie Groningen is een afdoende preventie om verdere schade te voorkomen of in ieder geval te beperken. Dankzij onze uitgebreide ervaring in Groningen met het repareren van scheuren in muren is Peter Knol Bouwbedrijf B.V. goed in staat om zichtbare en verborgen schade op professionele wijze te herstellen.

Schade door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de provincie Groningen veroorzaakt niet alleen ongemak voor de bevolking, maar ook kan er gevaar voor de veiligheid ontstaan. Hierdoor is het zeer gewenst om zo snel mogelijk deskundige hulp in te schakelen om erger te voorkomen voor u en omwonenden van uw woning.

Allereerst voert Peter Knol Bouwbedrijf B.V. een grondige inspectie uit om een indruk te krijgen van de omvang van het probleem, doordat wij centraal gevestigd zijn in het potentiële aardbevingsgebied in Groningen kunnen wij snel ter plaatse zijn. Nadat wij de schade geïnventariseerd hebben beginnen wij met het herstel, zodat de veiligheid in uw woning weer wordt hersteld op vakkundige wijze. Ook de waarde van uw woning zal hierdoor weer stijgen.

Scheuren herstellen is niet het enige wat er moet gebeuren, Peter Knol Bouwbedrijf B.V. verzorgt ook de noodzakelijke loodgieters- en tegelzetwerkzaamheden en eventueel stukadoorswerkzaamheden.

Preventie schade bij aardbevingen Groningen

Het kan zijn dat een woning door een aardbeving dermate veel schade oploopt dat er gevaar bestaat voor bijvoorbeeld instorten. Hierdoor ontstaat een gevaarlijke situatie waardoor direct ingrijpen door Peter Knol Bouwbedrijf B.V. in Groningen en omstreken vereist is.

De reden dat de aardbevingen in Groningen veel schade aan woningen veroorzaken komt doordat zij ontstaan op maar drie kilometer onder het aardoppervlak. De aanwezige kleigrond veroorzaakt ook nog eens een golvende beweging wat aanzienlijke schade aan woningen kan teweegbrengen. Door de vaak heftige uitwerking op bijvoorbeeld gevels kunnen noodvoorzieningen van toepassing zijn, zoals het stutten van spouwmuren.
Peter Knol Bouwbedrijf B.V. beschikt over de benodigde expertise en de meest moderne materialen om de ontstane, soms levensgevaarlijke, situaties terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau, waardoor de primaire veiligheid gewaarborgd is. Hierna kan met de verdere herstelwerkzaamheden begonnen worden.

Wij zorgen ervoor dat wij te allen tijde op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Groningen, zodat wij adequaat kunnen blijven reageren bij calamiteiten. Hiervoor blijven wij ons voortdurend bijscholen om u van dienst te kunnen blijven, nu en in de toekomst.

Heeft u nog vragen of behoefte aan een offerte? Neemt u dan contact met ons op per e-mail of per telefoon. Peter Knol Bouwbedrijf B.V. in Groningen is u graag van dienst.

aardbevingschade2.jpg
aardbevingschade1.jpg