Peter Knol Bouwbedrijf

Carport plaatsen

Een carport is een overkapping waaronder men een auto min of meer beschermd tegen weersinvloeden kan parkeren, meestal bij een woonhuis. Het bouwwerk bestaat in de gebruikelijke vorm uit een overkapte parkeerplaats die losstaand of aangebouwd kan zijn uitgevoerd.

Door de overkapping zijn auto's in zekere mate beschermd tegen weersinvloeden zoals regen en hagel. De zijkanten van een carport zijn geheel of gedeeltelijk open gelaten. Indien het bouwwerk geheel dicht is spreekt men over een garage. Door het ontbreken van wanden zal een carport over het algemeen lagere bouwkosten hebben dan een garage.

Lorem ipsum

Hoe een carport plaatsen?

Specialistisch werk

Het plaatsen van een carport is specialistisch werk wat een doe-het-zelver eventueel zelf kan uitvoeren. Ten eerste moet er gekozen worden welke carports er voor uw auto en oppervlakte geschikt zijn. Carports kunnen uit duurzaam (bv. teak) of verduurzaamd (bv. grenen) hout worden gemaakt.

Na het kiezen van een geschikte Carport worden als eerste de steunpalen geplaatst waarna wij het dak plaatsen. Als het dak van de carport is geplaatst zullen we de afvoer van het (regen) water voor u installeren.

Vergunning

Afhankelijk van de plek waar u de carport wilt plaatsen is er een bouwvergunning nodig. Over het algemeen zijn er twee categorie├źn waarin een overkapping valt. De meeste overkappingen zijn vergunningsvrij of licht-bouwvergunningsplichtig.

Voor het plaatsen van een overkapping achter of naast de woning is er zelden een vergunning nodig. Voor het bouwen van een overkapping voor de woning volstaat meestal een lichte bouwvergunning.

Vraag een gratis offerte aan

Stuur ons een bericht

Heeft u meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over het plaatsen van een carport of garage? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Image

Contact gegevens

info@peterknolbouwbedrijf.nl

Dorpsweg 5, 9755 PA Onnen