Installatie werkzaamheden

Vloerverwarming

Installatiewerkzaamheden

Een groot voordeel van vloerverwarming is de lage energiekosten. Zo is het mogelijk om een aangename kamertemperatuur in stand te houden zonder hoge stookkosten. Het systeem werkt op een lage watertemperatuur van zo'n 35℃. Verwarmen op een lage watertemperatuur vergt dan ook veel minder energie dan radiatoren of convectoren, die een hogere watertemperatuur vereisen. Verwarming in de vloer werkt met stralingswarmte via verwarmingsbuizen onder de vloer. Deze verwarmingsbuizen worden op een vaste afstand van elkaar gelegd over de volledige ruimte. Door deze gelijkmatige warmteverdeling vanaf de grond bereik je sneller een comfortgevoel. De thermostaat kan gerust 2?C lager om hetzelfde comfort te krijgen als bij radiatorverwarming. In vergelijking met andere verwarmingsmethoden kost het dan wel meer in aankoop, het rendement van vloerverwarming is gunstig. Door de betere warmteverdeling en het voordeliger energieverbruik verdient u de hogere kostprijs zeker terug.

Factoren die de kostprijs van vloerverwarming beïnvloeden:

  • Het aanleggen: infrezen, in de chape zelf of opbouw
  • Het type: water, elektrisch, hoofd- of bijverwarmen
  • Het aantal vierkante meters
  • Gewenste afwerking van de vloer
  • Moeilijkheidsgraad: soort ondervloer en bereikbaarheid

Wij geven u graag bouwkundig advies, u kunt het volledige werk uitbesteden en heeft te maken met maar één contactpersoon. Korte lijnen, duidelijke communicatie. Wel zo makkelijk.

Vloerverwarming / Isolatie

Vraag een gratis offerte aan

Stuur ons een bericht

Wilt u hulp bij de installatie?

Of wilt u meer weten over alle voorkomende installatiewerkzaamheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag persoonlijk bij u langs om de situatie in kaart te brengen.

Image

Contact gegevens

info@peterknolbouwbedrijf.nl

Dorpsweg 5, 9755 PA Onnen